Malzemeler
* Pilav için:
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı tavuk suyu (tavuk haşladığınız su)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı tuz (tavuk suyunda tuz varsa azaltabilirsiniz)
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Tavuk için:
* 2 adet tavuk göğsü veya 4 adet but (kemikli veya kemiksiz kullanabilirsiniz)
* 1 adet küçük boy kuru soğan (haşlama suyuna koymak için)
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı karabiber
* İsteğe bağlı: Pul biber, defne yaprağı (tavuk haşlama suyuna)
* İsteğe bağlı: 1 çay bardağı haşlanmış nohut (pilavın üzerine serpmek için)
* Tavuğu Haşlama:
* Tavukları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
* Dörde böldüğünüz soğanı, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı diğer baharatları (defne yaprağı gibi) ekleyin.
* Orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika haşlayın.
* Haşlanan tavukları tencereden alın, suyunu süzerek pilav için bir kenara ayırın. Tavukları soğuduktan sonra didikleyin.
* Pirinci Islatma ve Yıkama:
* Pirinci geniş bir kaba alın ve nişastasını salması için ılık suda yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
* Süresi dolunca pirinci süzün ve suyu berraklaşana kadar bol suyla yıkayın. Bu, pilavınızın tane tane olmasını sağlar.
* Pilavı Pişirme:
* Pilav tenceresine tereyağını (ve zeytinyağını) alın ve eritin.
* Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin. Orta ateşte pirinçler şeffaflaşana ve hafifçe kavrulana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
* Önceden ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu ve yeterince tuzu ekleyin. Tuz miktarını tavuk suyunun tuzluluğuna göre ayarlayın. Karabiberi de ekleyin.
* Pilavı karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
* Dinlendirme ve Servis:
* Pilav suyunu çekince ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan üzerine bir kağıt havlu kapatıp kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde pilavı 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Dinlenme süresi pilavın tane tane olmasını sağlar.
* Demlenen pilavı nazikçe karıştırın.
* Didiklenmiş tavukları pilavın üzerine yerleştirin veya servis tabağına aldığınız pilavın üzerine koyun.
* İsteğe bağlı olarak üzerine haşlanmış nohut ve biraz daha karabiber serpebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu süre içerisinde sohbet etmek isterseniz lütfen anasayfa üzerinden bizler ile sohbet edin ve daha çok yemek tarifi bilgileri edinin.
Bir yanıt yazın